Makronky
Makronky
Tak jako kupa jiných cukrářů jsem se vrhla na populární makronky!
Nebudu ani psát kolik se jich pokazilo, kolik se vyzkoušelo receptů a experimentů s nimi, než jsem konečně!! vyndala z trouby nepopraskaná, hladká kolečka s prstýnky.
Ovšem výsledky se lišily..
ale úplně od začátku! hmota byla celá nevydařená a samozřejmě se makronky slily..
nevadí! zkusila jsem jiný recept... lepší.. směs hezká, ale jak se ukázalo -nedostačující.. tak přišel čas na experimenty... podobu dostávaly makronky různou.. většinou vypadaly spíš jako sušenky..
a tak to pokračovalo..
pak přišel čas na vánočních trhů.. měla jsem zbytečné bílky, tak to by bylo aby to nevyšlo!
Nejde říct, že to nevyšlo, ale nebylo to ono! je zvláštní, že se z té várky pár kousků opravdu podařilo..
další byly opět spíše sušenky, ale na chuť vynikající..
Během pečení cukroví přišel čas na další pokus!
půlka hmoty zůstala bílá, půlka dostala růžovou barvu..
a výsledek?
poznatek č. 1 světlá hmota byla ještě moc tuhá, tak měly makronky špičku
poznetek č.2 růžová hmota byla evidentně hodně tekutá, tak makronky tolik vevyskočily
můj vlezlý pocit, že to už musí vyjít zvítězil a šlo se okamžitě na další pokus!!!
barva zelená
Makronky vyšly úplně všechny...
ovšem všichni souhlasíme s tím, že kdyby byly o minutu déle v troubě, tak už je asi nikdo neochutnal
Takže se řadím k těm, kteří říkají, že makronky jsou potvůrky a když jste si jimi jistí, tak Vás vždy překvapí..
zároveň se musí nechat fakt, že opravdu stojí za to